Pontus Eriksson

Spelar, renoverar, reparerar och bygger!

Ethno Sweden 2013

Ethno är ett internationellt folkmusikläger som för mig var en fantastisk upplevelse! Jag fick ett stipendium från Uplands Spelmansförbund att åka på Ethno Sweden 2013! Jag tycker att lägret gick så fort, en av de bästa händelserna var jamen på nätterna. Jag planerade redan innan lägret att jag skulle gå och lägga mig tidigt... Det slutade med att jag knappt sov överhuvudtaget. De sista dagarna gick jag och la mig klockan 4:00 och frukosten började klockan 8:00.

Varje morgon vaknade man av en "godmorgon radio". Radion var en sort väckarklocka och som också förmedlade den viktiga informationen inför dagen eller veckan. Jag minns en dag när de spelade Dancing Queen, Abba.

Ethno hade sin egen tidning som vi kunde läsa varje dag. Den kallades för "Ethnotes". Nyheter var alltid från dagen innan. I tidningen fanns också anteckningar från deltagare på Ethno (det var frivilligt). Folk skrev exempelvis om sina tankar och oftast skrevs det roliga saker.

Varje deltagre fick en varsin t-shirt som det stod "Ethno Sweden" på. När jag skriver det här så har jag av en slump på mig just denna t-shirt. 

Sök du med!

Tack vare Ethno så har jag fått ett internationellt kontaktnät. Jag håller fortfarande kontakten med personer från lägret.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)